Uw tanden Bleken - Tips & Advies

Main Menu

Advies Tanden Bleken

"Overleg altijd met uw tandarts voordat u aan het bleken van uw tanden begint!"

Hoeveel tanden heeft een kind

Het Melkgebit

Het melkgebit van een mens bevat acht melksnijtanden, vier melkhoektanden en acht melkkiezen (melkmolaren). In tegenstelling tot het volwassen gebit, bevat het melkgebit geen voorkiezen (premolaren).

Ontwikkeling

De meeste baby's krijgen wanneer ze rond de 8 maanden zijn de eerste tandjes, meisjes meestal eerder dan jongens. De tanden komen door het tandvlees heen gegroeid en veroorzaken jeuk. Dit is een van de redenen waarom een baby bijt op alles wat voor handen komt. Het kan een paar jaar duren voordat alle tandjes zijn doorgekomen. De tanden verschijnen vaak in paren. Het patroon van doorkomen en de leeftijd waarop dit begint lijkt erfelijk vastgesteld te zijn.

Wisselen van tanden

Zo rond het zesde levensjaar vallen de voorste melktanden bij een kind er een voor een uit, zodat er plaats komt voor de definitieve tanden. Met de melkhoektanden en melkkiezen gebeurt dit tussen het tiende en dertiende jaar. Dit wisselen gebeurt omdat de tanden en kiezen niet kunnen groeien, en omdat er voor het uiteindelijke gebit geen plaats is in een hoofd van het kind. Het stadium waarin een gebit zich bevindt tussen het begin en het eind van het wisselen noemt men een wisselgebit.
 

© Uw Tanden Bleken